Bon dia
A.V.V. D’ES CONVENT, ES CENTRE,
ES TREN I S’ANTIGOR
FEBRER DE 2000
BUTLLETÍ NÚMERO 5
  
El passat mes de desembre, la nostra Associació començava una nova legislatura, la sexta. Durant aquests anys hem anat caminant per intentar fer una barriada millor i, d’aquesta manera, aconseguir un poble millor, col·laborant per tal d’obtenir la tan ansiada capital de la comarca del llevant mallorquí.

No és un camí fàcil, aprenem a caminar a poc a poc fent les coses el millor que sabem, corregint els errors, però sempre mirant al futur.

L’inici de l’any 2000 no ha d’ésser un pretext, un caure en el ja famós Efecte 2000, sinó un continuar, un millorar dia a dia per tal d’entre tots tenir el poble que els manacorins ens mereixem. La nova Junta de l’Associació vol intentar dinamitzar el funcionament de l’entitat, treballant en pro de les barriades i, per tant, en pro de Manacor, i manteni, a la vegada, les portes obertes per a tots sense excepció.
 
 
NOTÍCIES BREUS
 
* Després de vuit anys al front de les arques de l’Associació, l’històric tresorer Guillem Nadal (Guillem “Marit”) ha donat pas a un altre membre de la Junta Directiva. Des d’aquesta pàgina cal agrair a l’amic la tasca duita a terme des de la tresoreria de l’entitat.
 
* Aquests dies la premsa ens ha donat la bona notícia del començament de la restauració del claustre. La tasca va per bon camí.
 
* La nostra Associació té un dels monuments més importants de Manacor, el conjunt arquitectònic del convent-claustre. En aquest butlletí comença una petita història d’aquest monument, que s’anirà completant en propers butlletins.
 
* L’Ajuntament va obrir expedient a l’empresa concessionària de neteja pel fet de no complir amb el contracte.
 
* A l’actualitat la Junta Directiva va preparant diversos actes que s’intentaran dur a terme en els propers mesos: un vespre de germanor a la plaça PP. Creus i Font i Roig on torrarem, la participació a la Rua, i altres actes que ja vos anirem informant.
 
 
SES NOSTRES BARRIADES
 
L’any 1414, allà on predicà Sant Vicenç Ferrer quan va venir a Manacor, s’aixecà una creu que va fer construir Mossèn Marc en recordança a aquella venguda de San Vicenç. Anys més tard, i després d’anys a l’interior del pati de la parròquia dels Dolors, va ser traslladada a la plaça del Convent, al lloc actual.
 
QUÈ PODRÍEM FER A S'ERMITA?
 
Fa unes setmanes que prenent cafè amb els frares vàrem parlar de s’Ermita, un lloc que els manacorins tenim abandonat i desatès. De la conversació va sortir la possibilitat d’impulsar-la novament. A dalt de la muntanya es poden fer molts d’actes i no cal que aquests siguin religiosos, sinó d’esplai, de contacte amb la natura, lúdics i, com no, aconteixaments familiars. És per això que des de l’Associació, i amb la unió de la Comunitat Dominicana, volem impulsar-la, volem que allà tothom s’hi trobi bé, que tothom la senti seva, com a ca seva. Per això ja vos convocarem a una reunió allà, on podreu donar opinions, dur amics, i integrar-vos en la seva reconstrucció. L’única condició és mirar al futur, el futur de l’Ermita, i, en conseqüència, el futur de Manacor i dels manacorins.
 

 

I QUÈ PODRÍEM FER A S'ERMITA?
 
- Activitats Culturals: exposicions, conferències, concerts, recitals...
-  Festes veïnals i/o associatives
- Aconteixaments familiars
- Passar varis dies en acampada
- Activitats de temps lliure
- Passar un capvespre amb els fills, pares...
- Activitats religioses

 ANIMA’T!


A.VV. d'es Convent, es Centre, es Tren i s'Antigor - Manacor - Illes Balears