Bon dia
A.V.V. D’ES CONVENT, ES CENTRE,
ES TREN I S’ANTIGOR
ABRIL DE 2000
BUTLLETÍ NÚMERO 6
  
Acabats d’entrar a la primavera i a les portes del mes de maig s’acosten les festes de Sant Domingo, que un any més estam preparant per passar uns dies de germanor i per veinadejar. El programa festiu és com els dels anys anteriors, no faltaran els Moretons, s’Alicorn , els Gegants i els Caparrots. És desitg de la Junta Directiva conéixer tots aquells veïnats que superen els 70 anys i estan dins ca seva sense sortir al carrer i, per tant, no poden gaudir de la festa. Agaririem de tot cor ens fessiu arribar el nom d’aquets per tal de poder fer-los arribar els nostres Molts d’anys.
 
La Junta Directiva de l’Associació va acordar el passat mes de març, crear una distinció per concedir-la a aquelles persones o entitats que s´han destacat per les nostres barriades. Aquesta menció no vol dir que s’hagui de donar obligatòriament tots el anys, sino que la idea és donar-la quan aquesta sigui realment  justificada.
 
Des d’aquest espai volem agrair a Joieria Manacor la seva col·laboració desinteressada per  tal que l’Associació  pugui concedir la Insignia d’or.
 
Un altre agraïment molt profunt, una vegada que s’acosten les nostres festes, per Amer “ Can Garanya”, ja que des de temps inmemorial venen regalant any rera anys les espardenyes dels Moretons.
 
La Junta Directiva de l’Associació va acordar fer entrega, el proper mes de maig, i dins les festes de Sant Domingo, de la Insignia d’Or al seu impulsor, el P. Gabriel Bauça.
 
Volem fer constar el nostre agraïment a Llorenç Gibanel, membre de la nostra Associació, que ha deixat la presidència de la Federació despres d’una tasca important. Cal destacar que va ser l’impulsor de la nostra Federació i el seu primer vice-president.
 
 
SES NOSTRES BARRIADES

La torre del palau reial de Manacor, situada entre l’esglèsia parroquial de la Mare de Déu dels Dolors i la plaça de Sa Bassa, és el que resta del palau que l’any 1311 Jaume II de Mallorca va fer constuir a Manacor com a residència d'estiu. Les obres foren dirigides per Pere Cornell. Actualment només resta en peu la torre de l'homenatge, integrada en un conjunt d’edificacions modernes. La torre és de planta quadrangular, té una alçada de tres pisos i està rematada per un terrat voltat de merlets.
 
 
LA FEDERACIÓ
 
Aquests dies ha sortit pel mitjans de comunicació, que la Federació d’Associacions de veïnats de Manacor ha canviat de Junta Directiva, des d’aquesta pàgina volem informar-vos  de la situació en que es troba la Federació.
Fa tres anys que Llorenç Gibanel asumia la presidència de la Federació. Una vegada que ha transcorregut el plaç que marquen els Estatuts, s’ha convocat a totes les Associacions que pertanyen a la Federació i, desprès d’unes converses, s’ha considerat oportú crear una Junta Gestora.
Això no vol dir que la Federació estigui passat per una crisi, simplement se vol estudiar i analitzar si les Associacions desenvolupen les tasques assignades de defensar els interessos dels manacorins. Un fet que indica que la Federació, i en conseqüència les Associacions de veinats, estan actives i no es limiten a fer les festes de barriades, és la memoria de la Federació de la legislatura que acabà el passat mes, sota la Presidencia de l’amic Llorenç.
L’informe enumera una sèrie de temes que s’han demanat a les diferentes entitats oficials per millorar Manacor. A continuació n’anotam unes quantes (si qualqú està interessat en veure l’infome complet es pot dirigir a l’Associació):

ESCRITS A DELEGACIÓ DE GOVERN
*Sobre la inseguritat ciutadana *Gestions per augmentar la Policia Nacional

ESCRITS A L’AJUNTAMENT
* Sobre la potabilitat de l’aigua *Revisió de les conexions del clavegueram
*Que s’apliqui l’ordenança dels animals
*L’ampliació del Cementiri *Aparcaments per minusvalits

ESCRITS A S’EPRONA
*Davant el mutisme de l’Ajuntament de l’abocador incontrolat de la cantera de Son Pere Andreu, se va denunciar oficialment.

Actualment la Junta Gestora de la Federació està formada per dos membres de cada Associació federada.


A.VV. d'es Convent, es Centre, es Tren i s'Antigor - Manacor - Illes Balears