Bon dia
A.V.V. D’ES CONVENT, ES CENTRE,
ES TREN I S’ANTIGOR
DESEMBRE DE 2002
BUTLLETÍ NÚMERO 15
   
ASSEMBLEA GEGANTERA DE SANT CARLES DE LA RÀPITA
 
A conseqüència del conveni signat amb l’Ajuntament per tal que els manacorins pugin gaudir d’unes trobades geganteres a la nostra ciutat, l’Associació de Veïnats va federar els nostres gegants a l’Agrupació Gegantera de Catalunya. En aquesta agrupació hi pertanyen dels distints pobles del territori nacional, així com algunes de països de la Comunitat Europea.
 
El passat dia 23 de novembre es va celebrar l’Assemblea Anual a Sant Carles de la Ràpita, on la nostra Associació hi va estar representada. Allà es va poder gaudir d’un bon ambient gegantí, i es varen mantenir contactes amb altres colles de gegants per tal que al proper mes de maig, quan es celebri la Tercera Trobada de Gegants a Manacor, puguin venir convidats.
 
L’acte de l’Assemblea va finalitzar amb el ball d’en Treball i na Cultura, que són els gegants de l’Agrupació.
 
 
LA TEULADA DEL CONVENT

Creim que de tots és sabut que la teulada del Convent es troba en un estat de deteriorament. A l’actualitat, els arquitectes estan realitzant un projecte d’una nova teulada.
 
El pas del temps, les ventades, i el temporal de vent del novembre de l’any passat han ocasionant goteres a l’església. L’estat en que es troben les bigues de fusta que aguanten la teulada és molt dolent, i s’aconsella la seva substitució. Des d’aquí volem fer una crida a tots els organismes estatals per tal que contribueixin a la salvació del temple, així com els veïnats, que en la mesura de les seves possibilitats, també aportin el seu granet d’arena.
 
 
GRAN TROBADA DE VEÏNATS
 
Per al proper dia 11 de gener s’està preparant una vetllada de germanor entre les distintes barriades de Manacor.

L’empresa ONO està preparant, amb la col·laboració de la Federació d’Associacions de Veïnats de Manacor, una torrada a la Torre dels Enagistes. En el transcurs de la vetllada.
 
 
ELENA GÓMEZ: CAMPIONA DEL MÓN DE GIMNÀSTICA
 
Apart de la satisfacció com a manacorins de que una conciutadana nostra hagi triomfat en un Campionat del Món, la satisfacció és doble ja que és soci de la nostra Associació, dins la barriada de s’Antigor. ENHORABONA ELENA!
 
 
PLATAFORMA PRO-PLA GENERAL
 
Una de les mancances de la nostra ciutat és la ordenació urbanística. Per tal d’estimular els nostres regidors s’ha format una plataforma, com heu pogut veure als mitjans de comunicació, formada per associacions de veïnats (entre elles la nostra), associacions de comerciants i associacions d’empresaris. En una primera reunió amb la Delegada d’Urbanisme es va exposar les nostres inquietuds i preocupacions; en una segona reunió amb els presidents dels partits polítics amb representació municipal. Tots varen coincidir que el millor per a Manacor era un Pla General i es varen comprometre a consensuar entre tots un document urbanístic per tal que Manacor pugui tenir ja definivament la seva ordenació del territori. Serà veritat? O ens hauran enganyat una vegada més?
 
 
ELS NOSTRES GEGANTS
 
L’Associació de Veïnats està preparant uns vestits nous per als nostres gegants. L’estil dels vestits serà el mateix que els actuals, ja que des de sempre han duit el mateix model. El que es pretén és que en les distintes trobades a les que participen, surtin ben vestits, però conservant l’estil ja que són els nostres gegants.
 
Sortides que han realitzat els gegants durant l’any 2002:

L’Associació de Veïnats, en col·laboració amb el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Manacor, està treballant en la 3era Trobada de Gegants, a Celebrar a Manacor el proper mes de maig de 2003. En aquests moments s’està en contactes amb colles geganteres de Catalunya per tal que hi puguin participar.
 
 
CALENDARI D’ACTIVITATS PEL 2003
 
La redacció del butlletí ha pogut recollir distints actes que es celebraran a Manacor per les Festes de Nadal:
 
* 1 de gener: Arribada a l’Ajuntament de Manacor, al voltant de les 18:00h, dels Patges de les Seves Majestats Els Reis d’Orient. Al Saló d’Actes de l’Ajuntament, els nins de Manacor podran fer entrega de les cartes.
L’itinerari previst per arribar a l’Ajuntament és el següent: Avinguda de Baix d’es Cos, Carrer Cos, Plaça Rector Rubí, Carrer Amargura, Carrer Pius XII, Carrer Major, Plaça Convent.
Una vegada rebudes les cartes, tendrà lloc una festa infantil a l’interior del Claustre.
 
* 5 de gener: Arribada dels Reis d’Orient, al voltant de les 19:00h, per arribar a l’Església dels Dolors a les 20:00h. L’itinerari serà el següent: Plaça de Sa Mora, Avinguda Salvador Joan, Avinguda d’es Torrent, Plaça d’es Mercat, Carrer Cos, Plaça Rector Rubí. Una vegada que els Reis hagin adorat al Nin Jesús, es retornarà a la Plaça d’es Mercat, on tindrà lloc l’habitual salutació de les Seves Majestats.
 
* 6 de gener: Arribada a les 10:00h del matí de les Seves Majestats a la Residència Municipal, per visitar els residents i fer-los entrega d’un obsequi.
 
* 16 de gener: Fogueró a la Plaça de s’Antigor. Com cada any, hi haurà sobrassada, botifarró i sangria per a tothom.
 
 
CISTELLA A BENEFICI DE LA TEULADA DEL CONVENT
 
Per tal d’aconseguir recursos econòmics per a la restauració de la teulada de l’església del Convent, l’Associació ha muntat una cistella nadalenca a benefici de l’obra. En la cistella han col·laborat la majoria de comerços de la nostra barriada. El donatiu de cada tiquet és d’1 €, i el sorteig va en combinació amb la ONCE de dia 22 de desembre d’enguany.
El Convent te necessita
Donatiu: 1€

En la cistella han col·laborat totes aquestes entitats. Des d’aquí el nostre agraïment:
 
Ca na Moleta
Confeccions Ana
Ca Na Rovellona
Cafès Balear
Can Gaspar d’es Llums
Pollos Salas
Can Sebastià Fum
Merca Groc
Biel d’es Caramel·los
Moldures Jape
Almacenes Nicolau
Eurocarnavales
Comercial Tejidos
Petits Detalls
Moldures Llull
Llibreria Parera
Teixits Bellver
Regals Can Picarol
Bar Es Claustre
Bar Pensión Ca’n Guixe
Floristeria Avenida
Muebles Bauza
Petit Comercial
Cafè Sa Torre
Imatges
Espart Calçats
Boutique Fay
Ca Na Grisa
Foto Centro
Ca Sa Randera
Hiper Manacor SKAT
Mediterráneo
Amics Anònims d’es Convent


A.VV. d'es Convent, es Centre, es Tren i s'Antigor - Manacor - Illes Balears